Scroll verder en klik onder het artikel op jou favoriete shop om direct te bestellen. Je kunt ook meerdere shops bezoeken en vergelijken!

Nederlands Elftal tenue uit 2022/2024

Het nieuwe uittenue van het Nederlands Elftal is vandaag officieel gelanceerd door kledingsponsor Nike. Het Nederlands Elftal zal tijdens de uitwedstrijden in de UEFA Nations League en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK in het jaar 2020 in dit nieuwe tenue spelen. In 1988 heeft Nederland het EK voetbal gewonnen. Dit uittenue is daar een eerbetoon aan. Ook de komende jaren zal Nike de kledingsponsor blijven van het Nederlands Elftal. De KNVB en het sportmerk hebben de samenwerking verlengd tot 2026. Voor meer details over het design, lees hieronder verder.

Design

Afgelopen twee jaar was het uittenue van het Nederlands Elftal in een donkerblauwe/paarse kleur. Het zag er goed uit, maar het is tijd voor iets nieuws! De komende twee jaar zal het Nederlands Elftal in een mooi blauw voetbalshirt spelen. Over het hele uitshirt is een print te zien met diagonale strepen. Ook deze print is gebaseerd op het shirt van 1988 toen het EK werd gewonnen. De huidige bondscoach van het Nederlands Elftal werd Europees Kampioen in dit shirt, dat maakt het nog extra speciaal! Het kenmerkende aan dit nieuwe uitshirt zijn de mouwen van het voetbalshirt. De mouwen zijn blauw van kleur en hebben ook een all over print met strepen die door elkaar heen lopen. De kleur van deze strepen is net iets anders dan de kleur van het uitshirt. Het printje loopt door tot over de achterkant van het nieuwe uitshirt. Een ander kenmerk van dit nieuwe voetbalshirt is dat de hals diagonaal loopt.

Op de rechterborst staat het logo van kledingsponsor Nike. De Nike swoosh is donkerblauw van kleur, zodat hij wel afsteekt van het shirt. Op de andere borst staat het logo van de KNVB in dezelfde blauwe kleur. De binnenkant en de achterkant van de hals bevat wat details. Er zit een donkerblauwe strip, met daarin de print van een kroon die verwijst naar de traditie van het koningshuis in Nederland. Op de achterkant van het shirt staat uiteraard ook een print van de Hollandse Leeuw.

Technische informatie

Het bijpassende voetbalbroekje is donkerblauw van kleur. Op de zijkanten staat de Vapor Aeroswift print die je ook op de mouwen van het uitshirt ziet staan. Dit jaar bevatten de broekjes geen naden, waardoor de spelers zich nog makkelijker kunnen bewegen.

De bijpassende sokken zijn blauw van kleur en bevatten ook de logo’s van de KNVB en Nike.

Op zoek naar iets anders?

Geen interesse in het Nederlands Elftal tenue uit 2020-2022? Je kunt hier ook het Nederlands elftal tenue thuis 2020-2022 en Nederlands Elftal trainingspak kopen. Deze kun je kopen door op de links boven aan de pagina te klikken. We hebben ook een aparte sectie voor kindermaten die je boven aan de pagina kunt benaderen.

Kenmerken

  • 100% gerecycled materiaal
  • Aeroswift Technologie
  • Nike Drifit technologie
  • Raglanmouwen en inzetstukken
  • Geribde boord
  • Wasbaar op 40°C

Bedrukking

Wil je het Nederlands Elftal tenue laten bedrukken met de officiële letters? Dat kan bij een van onze aanbieders! Je kunt ervoor kiezen om een shirt met eigen naam te laten bedrukken of kiezen voor een van de Nederlands Elftal spelers.