Scroll verder en klik onder het artikel op jou favoriete shop om direct te bestellen. Je kunt ook meerdere shops bezoeken en vergelijken!

Nederlands Elftal tenue thuis 2022/2024

We zijn inmiddels alweer twee jaar verder, en het nieuwe Nederlands Elftal thuistenue voor 2022/2024 is weer gelanceerd door de KNVB en kledingsponsor Nike. De spelers van Oranje zullen in elk geval de oefenwedstrijden en kwalificatiewedstrijden spelen in dit nieuwe tenue. Zij spelen deze wedstrijden ter voorbereiding op de Euro 2020 en de UEFA Nations Cup. Al vanaf het jaar 1996 is Nike de hoofdsponsor voor de kleding van Oranje. Zij zullen dit de komende jaren ook zeker nog blijven. Vooralsnog is er een contract getekend tot 2026.

Het nieuwe thuistenue van Oranje is geïnspireerd door een shirt uit de historie van het nationale elftal. Lees gauw hieronder verder voor de details van het design!

Design

Zoals bijna altijd, is het nieuwe thuistenue voor het Nederlands Elftal 2022/2024 weer in de kleur oranje. ‘Vroeger’ was dit niet het geval. Zij speelden in het jaar 1905 nog in een thuisshirt met als basis een witte kleur met de kleuren van de Nederlandse vlag. Het thuisshirt van het Nederlands Elftal ziet er ook dit seizoen weer erg mooi uit. Het lijkt wel of het design elk jaar beter wordt.. Nike stelt niet teleur! Het shirt is geïnspireerd op het nieuwe Vapor Aeroswift template van Nike. Dit template komt tot leven op bijvoorbeeld de mouwen van het moderne shirt. Er zijn verschillende soorten strepen op te zien, ze hebben verschillende tinten oranje en deze wisselen elkaar af waardoor het shirt niet te missen is!

Ook heeft het shirt dit jaar een andere kleur oranje. Iets warmer zou je kunnen zeggen. Het shirt bevat een v-hals. Op de linkerborst is het KNVB logo te zien in een zwarte kleur, en op de rechterborst staat het logo van kledingsponsor Nike afgebeeld.

Zoals elk jaar zijn er ook nog wat leuke details toegevoegd aan het thuisshirt. Aan de binnenkant van het shirt is een zwarte baan te zien. Deze komt ook weer terug aan de achterkant van het thuisshirt. Ook is er aan de binnenkant van de hals een kroon toegevoegd, die weer verwijst naar de traditie van het Koningshuis in Nederland. Op de achterkant van het thuisshirt is ook de Hollandse Leeuw te zien! Deze mag uiteraard niet ontbreken.

Het bijpassende voetbalbroekje is dit jaar wit in plaats van oranje. Daarop is het zwarte logo van Nike te zien en uiteraard het KNVB logo. Dit seizoen heeft Nike ervoor gekozen om de zijkanten van het broekje naadloos te maken. Dit voorkomt hinder bij de spelers waardoor zij zich nog beter kunnen bewegen. De bijpassende voetbalsokken zijn oranje met het zwarte Nike logo.

Technische informatie

Het thuistenue van het Nederlands Elftal bevat de nieuwste techniek van Nike. Het voetbalshirt beschikt over het Dri-Fit systeem wat betekent dat het shirt op de plaatsen waar het nodig is beschikt over de juiste ventilatie. Dit worden ook wel de mesh en laser-cut gaatjes genoemd. Dit is allemaal gemaakt om de prestaties van het Nederlands Elftal te bevorderen. Het voetbaltenue is bovendien uitgerust met de nieuwste Aeroswift technologie.

Op zoek naar iets anders?

Geen interesse in het Nederlands Elftal tenue thuis 2020-2022? Je kunt hier ook het Nederlands elftal tenue uit 2020-2022 en Nederlands Elftal trainingspak kopen. Deze kun je kopen door op de links boven aan de pagina te klikken. Boven aan de pagina zie je ook een aparte sectie voor kinderkleding.

Kenmerken

  • 100% gerecycled materiaal
  • Aeroswift Technologie
  • Nike Drifit technologie
  • Raglanmouwen en inzetstukken
  • Geribde boord
  • Wasbaar op 40°C

Bedrukking

Wil je het Nederlands Elftal tenue laten bedrukken met de officiële letters? Dat kan bij een van onze aanbieders! Je kunt ervoor kiezen om een shirt met eigen naam te laten bedrukken of kiezen voor een van de Nederlands Elftal spelers.